درخواست حضور تیم های سلامت ایران در کشورهای منطقه مدیترانه شرقی - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
- درخواست حضور تیم های سلامت ایران در کشورهای منطقه مدیترانه شرقی - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا رئیسی، در حاشیه دومین روز از شصت و ششمین اجلاس کشورهای عضو سازمان بهداشت جهانی در منطقه مدیترانه شرقی، برگزاری این اجلاس در ایران را یک موفقیت بزرگ در عرصه دیپلماسی سلامت در شرایط تحریم دانست و گفت: این اجلاس یکی از بزرگ ترین رویدادهای حوزه بهداشت و سلامت دنیاست که خوشبختانه در منطقه ما به میزبانی کشور عزیزمان با حضور وزرا و هیئت هایی از 22 کشور منطقه در حال برگزاری است.
وی افزود: باتوجه به موقعیت ممتاز کشور ایران در منطقه و در شرایطی که کشور ما تحت شدیدترین تحریم ظالمانه استکبار جهانی قرار گرفته است، حضور این 22 کشور نشاندهنده دیپلماسی پیشرو و موفق سلامت است که به خوبی برجستگی خود را در این اجلاس نشان داد.
معاون وزیر بهداشت بیان کرد: حضور رئیس جمهوری برای افتتاحیه اجلاس از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بود. همچنین حضور دبیرکل سازمان جهانی بهداشت و مدیر دفتر منطقه ای مدیترانه شرقی به همراه وزرا و صاحبنظران عرصه سلامت از سایر کشورها در ایران فرصت بسیار مناسبی است که هم تجربیات و دستاوردهای ایران به دیگر کشورها منتقل شود و هم ایران بتواند از تجربیات سایر کشورها بهرهمند شود.
وی ادامه داد: خوشبختانه با توجه به محورهایی که برای اجلاس انتخاب شد موارد بسیار مهمی از جمله مراقبت های اولیه بهداشتی، پزشکی خانواده، مبارزه با دخانیات، داروها و واکسن و بیماری های واگیر که یکی از مشکلات کشورهای همجوار با ایران است و بحث بیماری های غیرواگیر مورد توجه و تبادل نظر قرار گرفت.
رئیسی گفت: تعریف و توصیفی که دبیرکل سازمان جهانی بهداشت از ایران داشت به عنوان یک کشور پیشرو قابل توجه بود. ایشان به همه کشورهای منطقه توصیه کرد که از مدل و الگوی ایران استفاده کنند.
وی در خصوص ملاقات های دوجانبه و چندجانبه بین مسئولان هیئتها با طرف ایرانی، افزود: خیلی از کشورها درخواست دارند که تیمهای سلامت ایران به کشورهای آنها اعزام شوند تا بتوانند از این طریق با دستاوردهای حوزه سلامت ایران برای الگوبرداری بیشتر آشنا شوند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت، تصریح کرد: ما مسائل دوجانبه زیادی هم به ویژه با کشورهای افغانستان و پاکستان در خصوص برخی بیماری های واگیر داریم، از جمله بیماری مالاریا، بیماری سل و بیماری های نوپدیدی که در پاره ای از مرزهای ما شیوع دارند. برای اینکه همکاری های دوجانبه با این کشورها داشته باشیم برای کنترل این بیماری ها این دیدارها بسیار حائز اهمیت بود.
رئیسی بیان داشت: همچنین در ضمنِ نشست هایی با مسئولان یونیسف و کشورهای تحت پوشش این سازمان در ارتباط با بحث واکسیناسیون و انتقال تکنولوژی بحث و گفتگو کردیم. بسیاری از کشورها تمایل دارند از داروهای ایرانی استفاده کنند و بحث صادرات دارو مطرح شد، کما اینکه هم اکنون نیز داروهای ایرانی به برخی کشورها صادر می شود. این موارد در نشست های امروز و فردای هیئت ایران با هیئت های خارجی دنبال خواهد شد.
تونس می تواند دروازه ورود محصولات پزشکی ایران به آفریقا باشد - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
- تونس می تواند دروازه ورود محصولات پزشکی ایران به آفریقا باشد - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر «سونیا بن شیخ» وزیر بهداشت کشور تونس در دیدار با سعید نمکی وزیر بهداشت، افزود: تبریک می گویم که آموزش پزشکی را در ایران تحت نظارت وزارت بهداشت قرار داده اید اما در تونس به این شکل نیست و آموزش پزشکی زیر نظارت وزارت علوم است و وزارت بهداشت فقط نیروهای خود را از بین فارغ التحصیلان انتخاب می کند که این یک اشکال بزرگ در سیستم بهداشت و درمان تونس است.
وی با اشاره به اینکه در تونس با پدیده خروج استعدادها به ویژه پزشکان مواجهیم که عمدتا به کشورهای حاشیه خلیج فارس میروند، گفت: درصددیم که مکانیزمی را در تونس اجرا کنیم که این استعدادها و سرمایهها را حفظ کنیم.
وزیر بهداشت تونس افزود: قانون پیوند اعضا از دهه 80 در تونس وجود داشت اما این قانون اجازه نمی داد که بخش خصوصی این کار را بکند و فقط بخش دولتی می توانست که آن هم دچار اختلال شده بود. حدود شش ماه پیش شش مورد پیوند قلب در تونس انجام شد که توانستیم پیوند اعضا را در تونس مجددا از سر بگیریم.
دکتر بن شیخ در ادامه به موضوع گردشگری سلامت اشاره کرد و گفت: گردشگری سلامت را با ساخت دارو در یک پکیج قرار دادیم و می خواهیم به صورت ملی این کار را انجام دهیم. همانطور که ایران در توسعه صنعت دارو قوی کار کرده است.
وزیر بهداشت تونس با بیان این که تونس دروازه ورود به آفریقا است، گفت: با احتساب درمانهای سرپایی سالانه بیش از 2 میلیون بیمار را در تونس درمان میکنیم که 80 درصد آنها خارجی و عمدتا از کشورهای آفریقایی هستند.
وی برای خرید دارو و تجهیزات پزشکی از ایران اعلام آمادگی کرد و گفت: حتی می توانیم به عنوان دروازه ورود محصولات پزشکی ایران به سایر کشورهای آفریقایی عمل کنیم.
وزیر بهداشت تونس با بیان اینکه 70 درصد دارو را خودمان تولید می کنیم و 30 درصد وارداتی هستند، گفت: در زمینه دارو 50 شرکت تولید کننده دارو داریم که یک شرکت دولتی بوده و مابقی خصوصی هستند
وی در پایان با بیان اینکه آماده همکاری با ایران در زمینه تولید دارو هستیم، گفت: در زمینه تجهیزات پزشکی و گردشگری سلامت قرار است طرح نوسازی بیمارستانهای تونس تا 2020 اجرا شود و علاقه مندیم شرکت های ایرانی هم در این زمینه همکاری کنند.
پایان ماجرای «لوزارتان»/چراغ سبز سازمان غذا و دارو - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
- پایان ماجرای «لوزارتان»/چراغ سبز سازمان غذا و دارو - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
به گزارش خبرنگار مهر، در حالی که طی چندماه گذشته خبرهای مختلفی درباره جمع آوری داروی لوزارتان یکی از شرکت های داخلی به دلیل احتمال سرطانزا بودن منتشر شده بود، اکنون و بعد از گذشت حدود سه ماه، سازمان غذاودارو بر اساس نتایج آزمایش های متعدد، بیخطر بودن این دارو را تایید کرده است.
چندی پیش گزارشی در یکی از روزنامههای کشور در ارتباط با سرطانزا بودن داروی «لوزارتان» که با ماده مؤثره یک شرکت هندی برای درمان بیماران دارای فشار خون تولید میشود، منتشر شد. گزارشی که حاکی از آلوده بودن یک گروه از داروهای مورد استفاده در بیماریهای قلبی عروقی به مواد سرطانزا و غفلت سازمان غذاودارو در جمع آوری آن بود. اما ماجرا از آنجا آغاز شد که غلامحسین مهرعلیان مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا دارو در مصاحبهای اعلام کرده بود که پیرو دریافت گزارش مراکز بینالمللی مبنی بر وجود ناخالصی NMBA در ماده موثر لوزارتان تولیدی شرکت HETERO کشور هند قرص لوزارتان یک شرکت تولید کننده داخل جمع آوری میشود.
همین موضوع باعث شد تا رسانهها به دنبال چرایی این موضوع بروند و بلافاصله پس از ابلاغیه سازمان غذا و دارو در خصوص جمع آوری این دارو، یکی از جراید کشور در گزارشی مدعی شد که سازمان غذا و دارو به مدت 6 ماه ساکت مانده و از جمع آوری این محصول خودداری کرده اند.
انتشار این گزارش با واکنش سازمان غذا و دارو و شرکت تولید کننده این دارو همراه بود. ضمن اینکه در هجدهمین همایش سالانه انجمن علمی داروسازان ایران نیز در یک پنل تخصصی که به همین مناسبت برگزار شد، موضوع با جزئیات بیشتری مورد بحث و بررسی قرار گرفت و عملکرد شرکت مربوطه و سازمان غذا و دارو مورد تایید قرار گرفت.
در این نشست که به صورت بی طرفانه و با حضور گروه های مختلف دانشگاهی برگزار شد، تاکید شد که همه ما هر روزه در معرض مصرف مواد نیتروزآمینی هستیم. این مواد به مقدار کم در غذای ما، آبی که مینوشیم، چیپس، سیب زمینی و پیازی که مصرف می کنیم وجود دارد. این درحالی است که بر اساس آنچه که در منابع جهانی نظیر FDA ذکر شده، احتمال سرطان زایی این دارو در صورت وجود ناخالصی با مقادیر فراتر از حد قابل قبول، بسیار پایین بوده به طوری که یک مورد از هر 100 هزار نفر، پس از 70 سال مصرف مستمر، احتمال ابتلا به سرطان دارد.
ماجرای ریکال لوزارتان
پس از انتشار این گزارش شهرام شعیبی سخنگوی وقت سازمان غذا و دارو به تشریح دلایل ریکال داروی لوزارتان پرداخت و عنوان کرد «گروه داروهای ضد فشار خون (والزارتان، لوزارتان، ایربزارتان) در حین تولید ماده اولیه، ناخالصیهایی تولید میکند که کارخانه تولیدکننده موظف است از سلامت فرآورده اطمینان حاصل کرده و سپس آن را عرضه کند، البته باقیمانده ناخالصی باید در محصول نهایی کنترل شود که سازمان غذا و دارو در این خصوص نظارتهای لازم را اعمال کرده است.
سخنگوی وقت سازمان غذا و دارو، با بیان اینکه تولید لوزارتان در 8 کارخانه داخلی از مواد اولیه وارداتی صورت میگیرد، عنوان کرد: تنها داروی یک شرکت داخلی از منبع هندی ریکال شده بوده که این کارخانه به علت نداشتن ظرفیت کافی برای تولید این دارو فقط در سالهای 96 و 97 تولید ناچیزی داشته و تمامی مواد اولیه خریداریشده را مصرف نکرده است.
وی تاکید کرد: سهم کارخانه مذکور از بازار داخلی این دارو تنها یک درصد بوده است که در حال حاضر نیز داروی لوزارتان تولیدی آن، در بازار وجود ندارد. داروی تولید شده با مواد اولیه دیگر شرکتها کاملا سالم بود و بر اساس توصیههای بینالمللی، بیماران میبایست تا انجام بررسیهای کامل، داروی مصرفی خود را قطع نکنند»
ریکال چیست
کامران حاجینبی استادیار دانشگاه و phd مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی، در خصوص دلایل ریکال دارو توضیح داد: مطابق تعریف مراجع معتبر، ریکال یک دارو، موثرترین راهکار موجود برای محافظت از مردم در برابر اثرات بالفعل و یا بالقوه خطرناک یک محصول محسوب میشود. ریکال یک اقدام داوطلبانه توسط یک شرکت برای جمعآوری یک دارو در هر زمانی است که نقصی در آن کشف میشود. بنابراین ریکال میتواند هم توسط شرکت تولید کننده محصول آغاز شده و هم میتواند بنا بر تقاضای رسمی سازمان غذا و دارو انجام شود.
وی با بیان اینکه نقش سازمان غذا و دارو، نظارت بر استراتژیهای ریکال دارو و کفایت عملیات ریکال و دسته بندی آن است، گفت: معمولا برای آرامش خیال مردم ریکالها اعلان عمومی نمیشوند مگر آنکه دارو به صورت گستردهای مورد مصرف قرار گرفته و یا مصرف آن تهدیدات بسیار جدی برای مصرف کنندگان آن داشته باشد.
حاجی نبی، با بیان اینکه در خیلی از موارد این شرکتها هستند که خودشان بهصورت داوطلبانه اقدام به ریکال دارو کرده و در صورت نیاز به مردم اعلام میکنند، افزود: سازمان غذا و دارو هم این وظیفه را برعهده دارد که ریکال دارو را بسته به سطح آن به اطلاع عموم مردم برساند. ریکال دارو یک موضوع علمی و کاملا حرفهای است و نباید از آن در دعواهای صنفی یا سیاسی بهره برداری شود
حالا با گذشت چند ماه، سازمان غذا و دارو طی اطلاعیهای اعلام کرد که بر اساس آزمایش های انجام شده، لوزارتان ریکال شده از بازار، مشکلی نداشته و بیماران میتوانند با خیال آسوده این دارو را مصرف کنند.
غلامحسین مهرعلیان مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا دارو طی نامه ای اعلام کرد که نمونه هایی از سری ساخت های محصول مذکور از نقطه نظر میزان ناخلصی های نیتروز آمین مورد بررسی و آزمایش قرار گرفت و در نهایت میزان ناخالصی، مطابق استانداردهای اعلام شده از سوی FDA در حد مجاز و قابل قبول تشخیص داده شد.
سیدعلی فاطمی نایب رئیس انجمن داروسازان ایران در این خصوص به خبرنگار مهر، گفت: در خصوص داروی لوزارتان چون بحث نیتروزآمین ها تخصصی و دشوار است و باید تحت بررسی در آزمایشگاه های کنترل مرجع قرار گیرد، قطعا وزارت بهداشت با توجه به دغدغه ای که نسبت به کیفیت داروهای توزیع شده دارد، نمونه های این محصول را به دقت مورد بررسی قرار داده و بر اساس آن، توزیع و مصرف این دارو را آزاد اعلام کرده است.
تصویب «بیانیه تهران» در اجلاس 66 وزرای بهداشت منطقه مدیترانه شرقی - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
- تصویب «بیانیه تهران» در اجلاس 66 وزرای بهداشت منطقه مدیترانه شرقی - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
به گزارش خبرگزاری مهر، محمد آسایی، افزود: بیانیه تهران جزو اسناد سازمان جهانی بهداشت در منطقه مدیترانه شرقی است و کشورها را ملزم میکند تا مفاد این بیانیه را رعایت کنند. همچنین، سال آینده که اجلاس وزرای بهداشت در مصر برگزار میشود، دولتها باید عملکرد خود را به سایر کشورهای عضو مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت گزارش دهند.
وی ادامه داد: بر اساس بیانیه تهران، تمام کشورهای منطقه مدیترانه شرقی باید تلاش خود را برای فراهم کردن امکانات لازم جهت انجام فعالیتهای فیزیکی و ورزشی که بر سلامت انسان موثر است، انجام دهند. براساس این بیانیه، باید همکاریهای بین بخشی و مشارکتهای مردمی و اقداماتی مانند تشویق مردم جهت انجام حداقل نیم ساعت پیاده روی در روز و رعایت مسائل موثر بر تغذیه مثل مصرف شکر و نمک کمتر نیز انجام شود.
مشاور وزیر در امور بهداشتی همچنین افزود: عدم رعایت این موارد بر ایجاد بیماریهای قلبی و عروقی و دیابت موثر است و با انجام مداخلات ارزان و پرثمر میتوانیم از بروز بیماریهای غیرواگیر جلوگیری کنیم.
آمادگی ایران برای ساخت کارخانه داروسازی در سودان - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
- آمادگی ایران برای ساخت کارخانه داروسازی در سودان - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
به گزارش خبرگزاری مهر، سعید نمکی، در دیدار همتای سودانی خود در حاشیه شصت و ششمین اجلاس وزرای بهداشت کشورهای مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت با اشاره به جندین بازدید خود از کشور سودان، اظهار داشت: کارهای زیادی باید در کشور سودان انجام شود تا بتواند به سطحی از خدمات بهداشتی اولیه دست پیدا کند. فتنه هایی که در ایجاد آتش و جنگ داخلی در سودان توسط بیکانگان افروختند، یکی از عواملی است که سودان نتوانسته به خوبی منابع خود را اداره کرده و به مشکلات مردم، رسیدگی کند.
وی تصریح کرد: سودان پزشکان بسیار علاقه مند، دلسوز و مهربانی دارد و چند پزشک کودکان در سودان دیدم که به مراقبت از کودکان و بیماری های شایع در آنها، بسیار علاقه داشتند همچنین پرستاران و کادر بهداشتی و درمانی بسیار دلسوزی دیدم که برای حل مشکلات مردم کار می کردند.
وزیر بهداشت افزود: متاسفانه هنوز بیماری های روده ای، مالاریا و تب زرد در سودان جان مردم را می گیرد در حالی که تا 30 سال پیش در مناطق جنوبی و جنوب شرقی ایران، استانهایی بودند که به شدت گرفتار مالاریا بودند اما امسال و سال آینده می خواهیم ریشه کنی مالاریا در ایران را جشن بگیریم.
نمکی با اشاره به وجود 17 هزار خانه بهداشت در کشور و آموزش بهورزان در کاهش مرگ و بیماریها اضافه کرد: حاضریم کل تجربیات خودمان در حذف و ریشه کنی مالاریا را در اختیار دولت سودان قرار دهیم.
وی تصریح کرد: معتقدم که سودان یکی از کشورهایی است که پتانسیل های زیادی دارد گرچه مشکلات اقتصادی یکی از موانع اصلی است اما می توانیم به همدیگر کمک کنیم تا در آینده کمترین مشکلات بهداشتی و درمانی با یک نظام مدیریتی سازمان یافته در سودان وجود داشته باشد.
رئیس شصت و ششمین اجلاس وزرای بهداشت کشورهای مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت خاطرنشان کرد: با مدل شبکه بهداشتی و درمانی ایران و با کمک از کارشناسان خبره و کارشناسان سازمان جهانی بهداشت می توانیم در استقرار یک سیستم و زیرساخت مناسب در سودان به همدیگر کمک کنیم.
وزیر بهداشت با اشاره به بمباران یکی از کارخانه های داروسازی سودان، از آمادگی ایران برای صادارت دارو و ساخت کارخانجات داروسازی در این کشور خبر داد و گفت: با توجه به تعدد دانشگاه های علوم پزشکی در ایران، آماده ایم تا در زمینه تبادل دانشجو و تربیت نیروی تخصصی و فوق تخصصی همکاری ها را گسترش دهیم.
نمکی افزود: برای ایجاد یک مرکز تحقیقاتی در زمینه بیماری های شایع در مناطق گرمسیری در سودان آمادگی داریم. دکتر رییسی معاون بهداشت وزارت بهداشت را به عنوان رابط خودم با دولت سودان معرفی می کنم و انتظار داریم که یک نفر هم از سمت وزارت بهداشت سودان مشخص شود تا برنامه مشترکی برای همکاری های دو کشور، تدوین شود.
وی یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران برای پیشرفت کشور دوست و مسلمان سودان، در کنار این کشور است و در همه زمینه ها، آمادگی گسترش همکاری ها را داریم و قطعا آینده سودان درخشان خواهد بود و ایران نیز این دوران را طی کرده است و بعد از انقلاب اسلامی، سالها دچار تنش هایی با خیلی از قلدرها و زورگویان بین المللی بوده است و 8 سال به ایران جنگ، تحمیل کردند و بسیاری از جوانان را در دفاع از سرزمین مان به شهادت رساندند.
وزیر بهداشت افزود: امروز به دلیل استقلال خواهی و عدم تمکین از استبداد و استکبار جهانی، هنوز هم مورد تحریم هستیم و چون می دانستیم که باید صبر و مقاومت داشته باشیم، صبوری کردیم و موفقیت های ارزشمندی را به دست آورده ایم.
نمکی خاطرنشان کرد: شهادت امام حسین(ع) و اصحابش حاصل مقاومت آنها در برابر ظلم بود و همیشه در طول تاریخ بر مستبدین و ظالمان لعنت فرستاده شده و خواهد شد و امام خمینی(ره) نیز به ما آموخت که هیشه در کنار مظلومان جهان باشیم بنابراین کنار همه مظلومان تاریخ هستیم.
وی با اشاره به اعزام هیات کارشناسی از وزارت بهداشت ایران به کشور سودان برای کمک به تقویت نظام سلامت این کشور، گفت: حتما تجربیات خودمان را در زمینه اجرای طرح ضربتی مالاریا و کنترل بیماری های واگیردار با یک برنامه زمان بندی مشخص در اختیار سودان قرار خواهیم داد و به این کشور کمک خواهیم کرد.
.: Weblog Themes By Pichak :.